Nyckelfärdigt hus

Nyckelfärdiga hus är hus som man bara behöver en nyckel för att flytta in, vilket innebär att alla  vitvaror är i fungerande skick och det finns inga uppenbara strukturella eller elektriska problem med hemmet.

Till skillnad från renoveringsobjekt är det inte nödvändigt med renoveringar och tillbyggnader innan hemmet är fullt skick. I nästan alla fall behöver inte nyckelfärdiga hus ens en ny färg, vilket gör dem idealiska för husköpare som behöver flytta in på kort varsel.

Vad är en nyckelfärdig fastighet?

Vridnyckel är en term som används för att visa på att hemmet är redo att flytta in i. Det innebär att alla apparater är i drift och det finns inga uppenbara strukturella eller elektriska problem med hemmet.

Ska du leta efter en nyckelfärdig hus?

Nyckelfärdiga hus passar inte allt, till exempel om du leta efter ett vintagehus som du kan försiktigt återställa med tiden passar givetvis inte nyckelfärdiga hus (eftersom de är nya). Sådana hus kommer inte att vara utmärkta som nyckelfärdiga hus.

Å andra sidan, om du söker ett nytt hus eftersom du inte har tid med att sätta in dig i ett helt byggprojekt. På samma sätt kan du inte ha tid eller önskan att hantera omfattande reparationer på hemmet och vill köpa ett hus som du enkelt kan flytta in i. Det är verkligen ett personligt beslut baserat på din budget, din tidslinje och din lust för projekt som hemrenoveringar.